Mainos

Työttömyysaste laski maaliskuussa

Työllisiä oli maaliskuussa 30 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Eniten työpaikat olivat lisääntyneet Länsi-Suomen ja Oulun lääneissä.

Työllisyystilanne on edelleen kohentunut. Tilastokeskuksen mukaan Suomen työttömyysaste oli maaliskuussa 8,1 prosenttia, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan oli 8,5 prosenttia.

Työllisiä oli maaliskuussa 30 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Eniten työpaikat olivat lisääntyneet Länsi-Suomen ja Oulun lääneissä. Matalin työttömyysaste oli entiseen tapaan Etelä-Suomen läänissä, 6,7 prosenttia, ja korkein Lapissa, missä työttöminä oli 15,8 prosenttia työvoimasta.

Työministeriön työnvälitystilastossa oli työttömiä työnhakijoita maaliskuussa 258 000, mikä on noin 20 000 henkeä vähemmän kuin maaliskuun lopussa vuosi sitten. Yli vuoden työttömänä olleiden määrä väheni 6000:lla ja oli nyt 68 000.

Uusia avoimia työpaikkoja työvoimatoimistoihin ilmoitettiin kuukauden aikana 50 000 eli 8000 kappaletta vuoden takaista enemmän.

Myös työllisyysaste parani vuoden takaisesta puoli prosenttiyksikköä 67,6 prosenttiin. Tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen eli tammi-maaliskuun aikana työllisten määrä on Tilastokeskuksen mukaan kasvanut 44 000:lla viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Työllisyystilannetta seurataan kuukausittain sekä Tilastokeskuksen otantaan perustuvalla työvoimatutkimuksella että työministeriön työnvälitystilastolla, joka kuvaa kuukauden viimeisen arkipäivän tilannetta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.