Mainos

Työttömyys vaivaa Saksaakin

Saksassa työttömyyden odotetaan kasvavan alkuvuonna odotettua enemmän. Asiantuntijoiden mukaan Saksan työttömyys ylittää 11 prosentin rajan viimeistään helmikuussa.

Toivottu ja ounasteltu talouskasvu jää tänä vuonna Saksassa niin vähäiseksi, että työttömyyden voi odottaa vain pahenevan. Ja toisaalta Euroopa talous- ja rahaliiton nimissä julkisia investointeja ja muuta elvytystä on jouduttu ja joudutaan edelleenkin leikkaamaan.

2.5 prosentia kasvua talouteen on berliiniläisekonomistien mielestä turha odottaa. Kahteen prosenttiinkin pitää tänä vuonna olla tyytyväinen. Talouskasvun hiipuminen näkyy jo joulukuun työttömyysluvuissa.

Pahin on kuitenkin edessäpäin. Tammi- helmikuussa työttömien määrän pelätään Saksassa nousevan yli 4.5 miljoonaan eli selvästi yli 11 prosentin.

Kasvavan työttömyyden vuoksi Saksan budjettivajeen osuus bruttokansantuotteesta on noussut yli Maastrichtin sopimuksen mukaisen kolmen prosentin. Asiantuntijoiden mielestä tarvitaan melkoisia kirjanpidollisia temppuja, jos tänä vuonna halutaan päästä alle kolmen prosentin.
(MTV3/Huomenta Suomi)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.