Mainos

Työttömyys väheni viime vuonna

Suomen työllisyystilanne parani viime vuonna. Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan palkansaajia oli viime vuonna 45 000 enemmän kuin vuonna 1996, prosenteissa lisäystä oli 2,5. Suhteellisesti eniten eli 13 prosenttia lisääntyivät rakennusalan työpaikat.

Suomessa oli viime vuonna keskimäärin yli 1,84 miljoonaa palkansaajaa. Viime vuonna työttömiä oli keskimäärin 367 000 henkeä. Työttömien määrä väheni yli 30 000 hengellä. Työttömyysaste eli työttömien osuus työvoimasta pieneni Tilastokeskuksen mukaan 1,3 prosenttiyksikköä. Etenkin rakennusalan työttömyys väheni ja alan työttömyysaste oli vuoden lopussa 21.

Julkisten ja muiden palvelujen työttömyysaste oli tänään julkaistujen tietojen mukaan 12 prosenttia. Etenkin teollisuudella, liikenteellä ja kaupalla meni varsin hyvin, sillä kyseisten alojen työttömyysasteet olivat 7-10 prosentin luokkaa. Nuorten työttömyysaste aleni vuodessa prosenttiyksikön 27 prosenttiin. Palkansaajista osa-aikatyössä oli viime vuonna keskimäärin 195000 henkeä eli 11 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.