Mainos

Työttömyys väheni edelleen

Työttömyys väheni joulukuussa edelleen. Tilastokeskuksen mukaan työttömiä oli 210 000.

Työttömyys

Joulukuussa työttömänä oli 8,3 prosenttia työvoimasta, kun määrä vuotta aiemmin oli 9,1 prosenttia. Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli kaikkiaan 210 000 eli 19 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Marraskuussa työttömyysaste oli 8,7 prosenttia. Myös työllisyys kohentui joulukuussa edelleen viimevuotisesta. Tilastokeskuksen mukaan työllisiä oli joulukuussa 33 000 enemmän kuin vuoden 1999 joulukuussa. Jatkuvaa kokoaikatyötä teki 37 000 ihmistä enemmän kuin vuotta aiemmin ja määräaikaista tai osa-aikaista työtä 4000 enemmän.

Työllisyys lisääntyi eniten liikenteessä ja liike-elämän palvelujen alalla. Eniten työpaikat lisääntyivät Länsi-Suomen ja Etelä-Suomen lääneissä.

Työttömien määrä kasvoi joulukuussa Uudellamaalla

Työttömyysaste oli Uudenmaan työvoima- ja elinkeinokeskuksen alueella joulukuussa 7,5 prosenttia. Työttömien määrä kasvoi kuukauden aikana yli 2800 hengellä. Työttömiä työnhakijoita oli kuukauden lopussa yli 56400 henkilöä henkilökohtaisesti lomautetut mukaan lukien.

Uudenmaan TE-keskuksen alueella oli avoimia työpaikkoja joulukuun lopussa vajaat 4300 - tämä oli lähes 580 paikkaa vähemmän kuin marraskuussa. Ammattiryhmittäin työttömyys kasvoi kaikilla aloilla. Joulukuussa lisäsivät työttömyyttä vuoden lopussa päättyvät määräaikaiset työsuhteet, oppilaitoksista valmistuneet uudet työntekijät sekä kausiluontoiset työt mm. rakennus- ja maatalousaloilla.

Uudenmaan TE-keskuksen alueen kunnista korkeimmat työttömyysasteet olivat joulukuussa Loviisassa, Hangossa, Hyvinkäällä ja Ruotsinpyhtäällä. Pienimmät työttömyysasteet mitattiin Kauniaisissa, Keravalla, Sipoossa ja Vihdissä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.