Mainos

Työttömyys on yhä laskussa

Lokakuun työttömyysaste putosi 10,0 prosenttiin, kun se syyskuussa oli 10,2 prosenttia, ilmenee Tilastokeskuksen julkaisemista työllisyystilastoista.

Työttömiä työnhakijoita oli lokakuussa 247000 eli 26000 vähemmän kuin vuosi sitten. Viime vuoden lokakuusta työttömyysaste aleni 1,3 prosenttiyksikköä. Työllisyys lisääntyi eniten kaupassa ja liike-elämän palveluissa. Työllisyys koheni Etelä-Suomen ja Länsi-Suomen lääneissä, kun taas Itä-Suomen läänissä työllisyys heikkeni. Tammi-lokakuun keskimääräinen työttömyysaste oli 11,6 prosenttia. Viime vuoden tammi-lokakuun aikana työttömyysaste oli 12,9 prosenttia.

Myös työministeriön mukaan työttömyys laski lokakuussa. Työvoimatoimistoissa oli lokakuun lopussa kaikkiaan 346000 työtöntä työnhakijaa. Työttömiä oli noin 32000 vähemmän kuin viime vuoden lokakuussa. Nuortenkin työttömyys laski. Tilastokeskuksen mukaan 15-24-vuotiaiden työttömyysaste oli 19,9 prosenttia eli 0,2 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste on työttömien osuus työvoimasta. Koko nuorten ikäryhmästä työttömänä oli 7,9 prosenttia.

Erot Tilastokeskuksen ja työministeriön luvuissa johtuvat erilaisista tilastointitavoista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.