Mainos

Työttömyys nuorukaisten harteilla

Suomessa työttömyydestä on tullut yhä enemmän nuorten miesten ongelma. Heidän työttömyytensä kasvoi viime nousukaudenkin aikana.

Nuorukaisten työttömyysaste oli maaliskuun lopulla lähes 24 prosenttia, kun samanikäisten naisten työttömyysaste jäi hieman alle 15 prosenttiin.

Maaliskuun lopussa työttömänä oli 29 000 alle 25-vuotiasta. Nuorten työttömyys on kasvanut vuodessa noin 10 000.

Työministeri Tarja Cronbergin (vihr.) mukaan syitä nuorten miesten työttömyyteen on useita. Teollisuudesta on kadonnut runsaasti työpaikkoja. Taustalta löytyy myös koulunkeskeyttämisiä sekä elämäntapavalintoja.

Työ- ja elinkeinoministeriö etsiikin keinoja nuorten miesten luotsaamiseksi töihin.

Urpilainen vaatii pikaisia toimia

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen vaatii hallitukselta pikaisia toimia nuorisotyöttömyyden torjumiseksi. Hän uskoo, että nuorisotyöttömyyden hoidosta tulee uusi kansanliike, jos hallituksen asenne ei muutu.

- Ilman pikaisia toimia nuorisotyöttömyys on räjähtämässä käsiin. Emme voi odotella syksyyn. Nuorisotyöttömyyden hoidossa piilee samanlaisen kansanliikkeen ainekset kuin ikääntyvien työntekijöiden kohtelussa. Nuoriso voi pelastaa ikääntyvän Suomen vain, jos Suomi pelastaa nuorensa, korosti Urpilainen Kokkolassa.

Urpilainen muistuttaa, että nuorisotyöttömyys on lisääntynyt vuoden takaisesta yli 50 prosenttia. Uudellamaalla kasvu on ollut jopa lähes 83 prosentilla.

- Kun nuorista miehistä joka neljäs on työttömänä, pitäisi hälytyskellojen jo soida valtioneuvostossa. Edessä voi olla todellinen nuorisotyöttömyyskriisi, kun koulunsa tai opiskelunsa päättävät nuoret tulevat joukon jatkoksi, hän varoittaa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.