Mainos

Työttömyys muuttumaton euroalueella

Euroalueen työttömyys on 8,8%. Työttömyysaste on noussut vuodessa eniten Hollannissa.

Euroalueen työttömyysaste pysyi elokuussa ennallaan heinäkuuhun verrattuna. Euroopan tilastokeskuksen Eurostatin tänään julkistamien tietojen mukaan euroalueen työttömyys oli 8,8 prosenttia. Kaikkein EU-maiden työttömyysprosentti oli elokuussa 8.

Alin työttömyysaste oli euromaista Luxembourgissa, 3,8 prosenttia, ja Hollannissa, 4,1 prosenttia. Korkein työttömyysaste oli Espanjassa, 11,4 prosenttia. Suomen työttömyysaste laski Eurostatin mukaan heinäkuun 9,1 prosentista elokuun 9,0 prosenttiin. Euroalueen kolmestatoista jäsenmaasta kymmenessä työttömien määrä oli noussut viimeisen 12 kuukauden aikana.

Työttömyysaste nousi vuodessa eniten Hollannissa (2,8 prosenttia heinäkuussa 2002, 4,1 prosenttia heinäkuussa 2003) ja Luxembourgissa (2,9 prosentista 3,8 prosenttiin). Vuosi sitten elokuussa euroalueen työttömyysprosentti oli hivenen alhaisempi, 8,5 prosenttia. Euroopan tilastokeskus arvioi, että elokuussa 12,4 miljoonaa ihmistä oli työttömänä euroalueella. Koko Euroopan unionin alueella arvioidaan olevan 14,3 miljoonaa työtöntä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.