Mainos

Työttömyys lievässä nousussa

Työttömyys nousi hieman elokuussa, kertoo Tilastokeskus. Työttömyysaste oli 8,1 prosenttia ja työttömänä oli 214 000 ihmistä.

Työllisten määrä väheni Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan vuoden takaisesta n. 6000:lla.
Palkansaajien määrä pysyi samana, yrittäjien taas aleni vuotta aiempaan verrattuna. Osa-aikaisia työsuhteita oli 14 000 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Työvoimatoimistoihin ilmoitettiin elokuussa 25 000 uutta avointa työpaikkaa eli 1 000 vähemmän kuin viime vuoden elokuussa. Työllisyysaste eli työllisten osuus 15 - 64-vuotiaista oli elokuussa 69,3 prosenttia. Se oli 0,3 prosenttiyksikköä pienempi vuotta aiemmin. Kausivaihtelusta tasoitettu työllisyysaste oli 67,5 prosenttia. Miesten työllisyysaste laski 1,1 prosenttiyksikköä 71,1 prosenttiin. Naisten työllisyysaste nousi 0,5 prosenttiyksikköä ja oli 67,5 prosenttia.

Viime vuoden elokuuhun verrattuna työllisyys lisääntyi teknisissä ja liike-elämän palveluissa, sosiaalipalveluissa sekä tietoliikenteessä. Työpaikat vähenivät maa- ja metsätaloudessa, terveyspalveluissa sekä rakentamisessa. Työpaikat lisääntyivät Etelä-Suomen läänissä ja vähenivät Itä-Suomen ja Lapin lääneissä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.