Mainos

Työttömyys laskusuunnassa

Työttömyysaste laski vuoden takaiseen verrattuna hieman.

Työttömänä oli syyskuussa 8,1 prosenttia työvoimasta, kun vuosi sitten syyskuussa työttömyysaste oli 8,7 prosenttia. Työtä vailla oli syyskuussa 207 000 ihmistä. Työttömyys pysyi syyskuussa ennallaan elokuuhun verrattuna.

Tilastokeskuksen julkistaman työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä 16 000 henkeä enemmän kuin vuotta aiemmin. Palkansaajien määrä nousi, yrittäjien taas aleni vuotta aiempaan verrattuna.

Niin sanotussa epätyypillisessä työsuhteessa oli syyskuussa 35 000 palkansaajaa enemmän kuin vuotta aiemmin. Työvoimatoimistoihin ilmoitettiin syyskuussa 23 000 uutta avointa työpaikkaa eli 3000 enemmän kuin viime vuoden syyskuussa.

Viime vuoden syyskuuhun verrattuna työllisyys lisääntyi julkisissa ja muissa palveluissa sekä vähittäiskaupassa. Työpaikat vähenivät teollisuudessa ja rakentamisessa.

Työpaikat lisääntyivät Itä- ja Länsi-Suomen lääneissä ja vähenivät Etelä-Suomen läänissä. Kausitasoitettu työttömyysaste oli syyskuussa 8,9 prosenttia.

(MTV3-STT)

Vastikkeellinen työttömyysturva äärimmäisyydessään johtaa työttömien kepitäämiseen, jolloin pehmeämmät keinot unohtuvat, sanoo Helsingin yliopiston työttömyystutkija dosentti Kari Vähätalo. Hän varoittaa, että kepin käyttö saattaa tuottaa laajempaa köyhyyttä ja luoda edellytyksiä harmaalle taloudelle.

(Huomenta Suomi 22.10.2002)

(Seitsemän uutiset 22.10.2002)

Työvoimapoliittisia keinoja lisäämällä tilastot ovat kaunistuneet 6000 työpaikalla vuodessa, yhteensä yli 83 000 työikäistä on koulutuksessa, tukitöissä tai työttömyyseläkkeellä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.