Mainos

Työttömyys laski elokuussa

Tilastokeskuksen mukaan elokuun työttömyysaste laski 7,7 prosenttiin viime vuoden vastaavan ajan 8,1 prosentista. Koko talouden palkkasumma kasvoi kasvoi viime vuodesta.

Työttömänä elokuussa oli 202 000 henkilöä, eli 12 000 vähemmän kuin edellisenä vuonna.
Työllisyysaste eli työllisten osuus 15 - 64-vuotiaista oli 69,1 prosenttia. Työllisiä oli 5 000 henkeä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työvoimatoimistoihin ilmoitettiin elokuussa 25 000 uutta avointa työpaikkaa eli sama määrä kuin edellisen vuoden elokuussa.

Koko talouden palkkasumma kasvoi

Koko talouden palkkasumma oli touko-heinäkuussa 3,3 prosenttia suurempi kuin vastaavaan aikaan viime vuonna, selviää Tilastokeskuksen palkkasummakuvaajista.

Teollisuudessa palkkasumma kasvoi vain prosentin, rakennusyrityksissä kaksi prosenttia. Molemmilla toimialoilla vuotuinen kasvutahti oli samaa tasoa kuin vuotta aiemmin. Kaupan palkkasumma kasvoi neljä prosenttia eli hieman hitaammin kuin vuotta aiemmin, jolloin kasvua edellisvuodesta kertyi kuusi prosenttia.

Myös julkisen sektorin sekä yksityisten terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluiden palkkasumman kasvu hidastui vuoden takaiseen verrattuna. Julkisen sektorin palkkasumman lisäys oli nyt viisi ja terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluiden yhdeksän prosenttia.

Rahoitusalalla palkkasumma kasvoi prosentin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.