Mainos

Työttömyys lähes ennallaan

Tilastokeskuksen mukaan työttömiä oli heinäkuussa lähes yhtä paljon kuin vuotta aiemmin. Työllisten määrä kasvoi 16 000 hengellä.

Työttömyysaste oli 7,8 prosenttia, eli 0,1 prosenttiyksikköä alempi kuin heinäkuussa 2003. Yhteensä työttöminä oli Tilastokeskuksen mukaan heinäkuussa 212000 henkilöä.

Työllisyysaste oli vuoden takaisesta hitusen kohentunut. Se oli nyt 70,6 prosenttia ja edellisvuoden heinäkuussa 70,5 prosenttia. Työllisiä oli 16 000 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Vuoden takaisesta työpaikat olivat lisääntyneet kaupassa, majoitus- ja ravitsemustoiminnassa, liike-elämän palveluissa sekä julkisissa palveluissa. Sen sijaan teollisuudessa, rakentamisessa ja kuljetuksessa töitä oli tarjolla entistä vähemmän.

Alueellisesti työpaikat vähenivät Etelä-Suomen läänissä, mutta lisääntyivät Länsi-Suomessa. Etelä-Suomen läänin keskimääräinen työttömyysaste, 6,2 prosenttia, oli silti edelleen maan alhaisin. Suhteessa eniten eli 10,8 prosenttia työttömiä on Oulun läänissä. Miesten työllisyysaste oli vuodessa laskenut puoli prosenttiyksikköä 73,3 prosenttiin ja naisten noussut 0,8 prosenttiyksiköllä 68,0 prosenttiin.

Työllisyystilannetta seurataan kuukausittain sekä Tilastokeskuksen otantaan perustuvalla työvoimatutkimuksella että työministeriön työvoimatilastolla, joka kuvaa kuukauden viimeisen arkipäivän tilannetta. Sen mukaan työvoimatoimistoissa oli heinäkuun lopussa kirjoilla kaikkiaan 309 000 työtöntä työnhakijaa. Määrä oli 2 000 henkeä suurempi kuin vuotta aiemmin. Työvoimapoliittisilla toimilla sijoitettujen määrä oli pysynyt ennallaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.