Mainos

Työttömyys kiiri kolmen vuoden takaiseen tasoonsa

Työttömyysaste kasvoi huhtikuussa vuoden takaisesta 2,6 prosenttiyksikköä. Työttömiä on nyt noin 230 000, mikä on 68 000 viime vuotta enemmän.

Työttömien määrä ja työttömyysaste ovat suunnilleen samalla tasolla kuin kolme vuotta sitten.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan nuorten työttömyysaste oli huhtikuussa 23,7 prosenttia, mikä on 6,2 prosenttiyksikköä edellisvuotta suurempi. Keväisin nuorten työttömyyttä nostaa kouluista valmistuminen ja etsiytyminen työmarkkinoille kesätöitä hakemaan.

Yleensä nuorten työttömyysaste palaa kesäkuussa lähelle vuoden keskimääräistä tasoa. Nuorten työttömyysasteen trendi, josta on poistettu kausittainen vaihtelu, nousi edellisvuoteen nähden 18,5 prosenttiin.

Lapissa työllisten määrä ei laskenut

Yrittäjien määrä maassa on pysynyt ennallaan, työttömiksi on siirtynyt lähinnä palkansaajia. Ikäryhmittäin tarkasteltuna työttömyys lisääntyi alle 55-vuotiaiden keskuudessa, kun taas 55-64 -vuotiaiden ikäryhmässä työllisyysluvut pysyivät ennallaan.

Itä-Suomen työttömyys pysyi läänien tasolla korkeimpana 13,4 prosentissa. Vähiten työttömiä oli Etelä-Suomen läänissä työttömyysasteen ollessa 7,7 prosenttia.

Lappia lukuunottamatta työllisten määrä väheni kaikissa lääneissä. Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi eniten Etelä-Pohjanmaalla (49 %), Pirkanmaalla (42 %), Hämeessä (39 %) ja Pohjanmaalla (39 %).

Katso Leea Ollikaisen juttu MTV3 Katsomosta (Kauppalehden talousuutiset 26.5.2009)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.