Mainos

Työttömyys kasvaa ja kasvaa, mutta missä muutos on rajuinta?

MTV:n 45 minuuttia selvitti työttömyyden kuntakohtaiset muutokset helmikuusta elokuuhun. Etenkin niiden työttömien määrä, jotka ovat kokonaan ilman työsuhdetta, on kasvanut. Näin tapahtui 2/3 kunnista.

Koko maan tasolla lomautukset eivät puolivuotisjaksolla eivät lisääntyneet niin rajusti kuin viime vuoden lopulla ja alkuvuodesta. Moni lomautus on muuttunut irtisanomisiksi. Helmikuusta elokuuhun varsinaisten työttömien määrä kasvoi yli 20 000:lla , mutta lomautettuja oli 3000 vähemmän kuin puoli vuotta sitten.

Missä työttömyys on kasvanut eniten?

Seuraavissa kunnissa työttömien määrä on kasvanut suhteellisesti eniten helmikuun ja elokuun välillä ja on nyt maan keskitasoa suurempi.

suhteellinen kasvu helmi-elokuu, %

työttömyysaste, %

Kärsämäki

75%

16,6%

Hanko

38%

12,5%

Kylmäkoski

31%

12,1

Heinola

30%

15,8%

Kärkölä

24%

12,6%

Nokia

19%

12,2%

Tampere

18%

14,6%

Listalle kuuluisivat muutosprosenttinsa mukaan myös Lapin kunnat Muonio (+104%), Kittilä (+54%) ja Kolari (+36%), mutta niiden työttömien määrä kasvaa joka vuosi talven matkailusesongin jälkeen. Toki näissäkin kunnissa työttömyys on viime elokuuta korkeampi.

Helmi- ja elokuun välillä työttömyys on kasvanut selvästi myös seuraavissa kunnissa. Niissä työttömiä on kuitenkin yhä vähemmän kuin maassa keskimäärin. Pedersöre (työttömien työnhakijoiden määrä +61%), Artjärvi ja Kauniainen (+47%), Luoto (+ 44%) , Uusikaarlepyy (+ 40%), Lieto ja Lestijärvi (+ 38%) , Karkkila (+ 37%) ja Paimio (+33%)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.