Mainos

Työttömyys hellittänyt hiukan

Työttömyysaste oli lokakuussa hiukan edellistä vuotta matalampi, työllisyysaste kohosi jonkin verran.

Työttömyysaste oli lokakuussa tasan kahdeksan prosenttia, kun se vuosi sitten oli 8,3 prosenttia, ilmenee Tilastokeskuksen julkistamista tiedoista. Työttömien määrä oli kaikkiaan 203 000 henkeä.

Työllisyysaste eli työllisten osuus 15-64-vuotiaista oli lokakuussa 66,6 prosenttia eli 0,6 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuotta aiemmin. Palkansaajien määrä oli lokakuussa 49 000 henkeä suurempi kuin vuotta aiemmin ja palkansaajista jatkuvaa kokoaikatyötä teki 26 000 henkeä enemmän kuin viime vuoden lokakuussa.

Naisten työllisyysaste nousi 1,2 prosenttiyksikköä 64,8 prosenttiin ja miesten työllisyysaste pysyi ennallaan 68,4 prosentissa. Tammi-lokakuussa työllisiä oli keskimäärin 2,4 miljoonaa eli 5 000 vähemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Työttömiä puolestaan oli 234 000 eli 6 000 vähemmän kuin vuosi sitten tammi-lokakuussa.

Viime vuoden lokakuuhun verrattuna työllisyys lisääntyi rakentamisessa, kaupassa, liike-elämän palveluissa ja muissa palveluissa. Maatalouden ja teollisuuden työpaikat vähenivät. Työpaikat lisääntyivät kaikissa muissa paitsi Lapin läänissä, jossa niiden määrä pysyi lähes ennallaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.