Mainos

Työttömyys alentunut elokuusta

Työttömien määrä väheni jonkin verran syyskuussa. Työttömiä työnhakijoita oli kuun lopussa 426 700, mikä on lähes 13 000 vähemmän kuin elokuussa. Vuosi takaperin työttömiä oli yli 25 000 enemmän.

Luvut ovat työministeriön tuoreesta työllisyyskatsauksesta. Ministeriöstä kerrottiin, että työttömyyden alentumiseen on vaikuttanut ennen kaikkea työvoimapoliittisten toimien lisääminen. Viime kuukausina tosin myös avoimien työpaikkojen määrä on alkanut hieman kasvaa.

Työvoimatoimistoihin ilmoitettiin syyskuun aikana lähes 13 000 uutta työpaikkaa. Tämä on kolmanneksen enemmän kuin vuosi takaperin. Työttömyyden alueelliset erot ovat kasvaneet. Työttömyys on hellittänyt eniten siellä, missä työttömyysluvut ovat ennenkin olleet matalimpia.

Työttömyys on vähentynyt eniten Uudenmaan ja Vaasan työvoimapiireissä, missä työttömiä oli syyskuun lopussa noin 9 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Sitä vastoin maan vaikeimmilla työttömyysalueilla Pohjois-Karjalassa, Kainuussa ja Lapissa työttömyyden aleneminen on ollut viime kuukausina vähäistä tai pysähtynyt kokonaan.

Heikointa kehitys on ollut Kainuussa. Siellä työttömiä oli syyskuun lopussa noin 6 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Uudellamaalla työttömiä oli 13,8 prosenttia työvoimasta ja Vaasan työvoimapiirissä 14,4 prosenttia. Pohjois-Karjalassa työttömyysaste oli 21,9, Kainuussa 23,3 ja Lapissa 23,8 prosenttia.

Nuorille ja pitkäaikaistyöttömille helpotusta

Nuorten työttömyys ja pitkäaikaistyöttömyys ovat vähentyneet keskimääräistä enemmän. Alle 25-vuotiaita oli työttömänä syyskuun lopussa 62 600 ja yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita 131 300.

Erilaisten koulutus- ja tukitoimien piirissä oli syyskuussa 121 000 ihmistä. Tämä on lähes 20 000 enemmän kuin vuosi takaperin. Työttömyyseläkettä sai 38 500 ihmistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.