Mainos

Työttömyydestä kärsivä Itä-Saksa ei usko poliitikkojensa lupauksiin

Tulvat, Irakin tilanne ja liittokansleri Gerhard Schröderin henkilökohtainen suosio ovat kääntäneet vaalituulen suunnan. Saksan hallitusrintama on ajanut mielipidemittauksissa ensimmäisen kerran vaalitaistelun aikana kristillisdemokraattisen opposition ohi.

Mutta itäisen Saksan työttömyysalueilla valtakunnanpoliitikkojen lupaukset eivät lohduta.

Esimerkiksi Wittenberg on Saksan kehitysaluetta. Uusien työpaikkojen luominen entisen DDR:n raunioille on ollut nihkeää.

-Kestää ainakin 10 vuotta - mahdollisesti yhden sukupolven ennen kuin työllisyystilanne täällä on sama kuin Länsi-Saksassa, sanoo wittenbergiläinen työnvälittäjä Jürgen Kranepuhl.

Loppukesän tulvat koettelivat myös Wittenbergiä - itse vanha kaupunki säästyi, mutta ympäristöstä 40 prosenttia jäin veden alle.Raivaustöihin on täällä palkattu tilapäisesti 400 ihmistä, ja tuhojen korjaaminen työllistää paikalliset rakennusfirmat muutamiksi vuosiksi.

Riippumatta siitä, kuka valtaa on Bonnissa ja nyttemmin Berliinissä käyttänyt, itäistä Saksaa riivaava joukkotyöttömyys ei ole hellittänyt. Siksi Wittenbergissä suhtaudutaankin molempien kansleriehdoikkaiden vaalilupauksiin epäillen.

Itäisen Saksan asukkaiden mielialojen uskotaan ratkaisevan vaalien tuloksen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.