Mainos

Työttömien määrä on laskenut hieman

Työttömien määrä on hieman vähentynyt elokuussa verrattuna heinäkuun lukuun. Työttömiä oli elokuussa 402 000 eli vajaa 20 000 vähemmän kuin heinäkuussa.

Viime vuoden elokuuhun verrattuna työttömyys on pysynyt ennallaan.

Palvelualoille on syntynyt vuoden aikana 60 000 uutta työpaikkaa. Jalostuksessa lisäys oli muutama tuhat, kun taas alkutuotannossa työpaikat ovat vähentyneet.

Vain yksi viidestä työttömästä takaisin normaaliin työsuhteeseen

Tuore tutkimus vahvistaa käsitystä työmarkkinoiden pysyvästä jakautumisesta hyvä- ja huono-osaisiin. Tutkimuksesta käy muun muassa ilmi, että vuoden 1990 työttömistä ainoastaan noin viidennes on päässyt takaisin normaaleihin työsuhteisiin.

Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamassa tutkimuksessa arvioidaan yhteiskunnan hyvinvoinnin yleisiä muutoksia 1980-luvun lopusta 1990-luvun alkuun. Muutosten seurantaa on tarkoitus jatkaa vuoteen 1997.

Tutkimuksen mukaan palkkatyössä hyväosaisiin eli normaalityösuhteisiin kuului 1,8 miljoonaa henkilöä. Selvästi huonommassa asemassa oli noin 800 000, joista puolet katkonaisissa työsuhteissa ja puolet työsuhteen kannalta syrjäytyneitä.

Kokonaiskuva tulee vieläkin karummaksi, kun selviytyjien ryhmässäkin 800 000 on sellaisia, joilla taloudellinen elämisen taso on alkanut huonontua 1990-luvun alussa. Niinpä tutkijoiden mukaan vain noin 800 000 työvoimaan kuuluneista on ollut sekä työsuhteen kannalta että taloudellisesti hyväosaisia.

Ympärivuotinen työssäkäynti ongelmattomasti koskee tulevaisuudessa ehkä vain 30-50-vuotiaita hyvän koulutuksen saaneita.
(MTV3/Huomenta Suomi-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.