Mainos

Työttömien määrä nousi

Työttömiä oli työvoimatutkimuksen mukaan toukokuussa 323 000 eli 19 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömyysaste oli 11,9 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 11,3 prosenttia. Kausivaihtelusta tasoitettu työttömyysaste kasvoi hieman ja oli 9,3 prosenttia.

Työvoimatutkimuksen toukokuun työttömyysluvut ovat huhtikuuta korkeampia erityisesti siitä syystä, että opiskelijat ovat hakeutuneet työmarkkinoille, mutta monet heistä eivät vielä ole saaneet töitä. Työttömistä oli päätoimisia opiskelijoita 125 000. Vuotta aiemmin heitä oli 116 000.

Työllisiä oli toukokuussa Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan 3 000 henkeä enemmän kuin vuotta aiemmin. Jatkuvaa kokoaikatyötä tekevien palkansaajien määrä kasvoi 4 000:lla. Määräaikaisia työsuhteita oli 19 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työvoimatoimistoihin ilmoitettiin toukokuussa 36 000 uutta avointa työpaikkaa eli 2 000 vähemmän kuin viime vuoden toukokuussa.

Työllisyysaste eli työllisten osuus 15 - 64-vuotiaista oli toukokuussa 68,5 prosenttia. Se oli sama kuin vuotta aiemmin. Kausivaihtelusta tasoitettu työllisyysaste pysyi ennallaan 67,8 prosentissa. Miesten työllisyysaste laski 1,1 prosenttiyksikköä 69,7 prosenttiin. Naisten työllisyysaste nousi 0,9 prosenttiyksikköä ja oli 67,2 prosenttia.

Viime vuoden toukokuuhun verrattuna työllisyys lisääntyi liike-elämän palveluissa, majoitus- ja ravitsemistoiminnassa sekä julkisissa ja muissa palveluissa. Työpaikat vähenivät teollisuudessa, liikenteessä sekä maa- ja metsätaloudessa. Työpaikat lisääntyivät Etelä-Suomen ja Oulun lääneissä ja vähenivät Itä-Suomen läänissä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.