Mainos

Työttömien määrä edelleen laskenut

Työttömiä oli kesäkuussa 280 000, eli 43 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin, kertovat Tilastokeskuksen tuoreet luvut. Työttömyysaste oli laskenut 10,3 prosenttiin, mikä on 1,7 prosenttiyksikköä alempi kuin viime vuoden kesäkuussa.

Tilastokeskuksen arvion mukaan 10 prosentin raja rikkoutuu lähikuukausina, jos työllisyys paranee entiseen tahtiin. Tilastokeskuksesta kerrottiin, että eniten työllisten määrä lisääntyi kaupan sekä teknisten ja liike-elämän palvelujen alalla.

Työvoimatoimistoissa oli puolestaan kesäkuun lopussa kaikkiaan 353 000 työttömäksi työnhakijaksi tilastoitua. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni viime vuoden kesäkuusta noin 29 000 hengellä. Työttömyys laski kaikkien työvoima- ja elinkeinokeskusten alueilla. Työvoimapoliittisilla toimenpiteillä sijoitettujen määrä väheni viime vuoden kesäkuusta 11 000:lla. Toimenpiteiden piirissä oli 3,8 prosenttia työvoimasta. Työvoimatoimistoihin ilmoitettiin kesäkuussa 24 000 uutta avointa työpaikkaa, eli tuhat enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa.

Toukokuusta työttömien työnhakijoiden määrä kuitenkin nousi 17 200:lla. Kasvu johtuu siitä, että oppilaitoksista kevään lopulla valmistuneet, mutta vielä töitä vailla olevat näkyvät ministeriön kesäkuun tilastoissa. Tilastokeskuksen työllisyyskatsauksessa vastaava hyppäys näkyi jo toukokuussa. Lukua kohottivat myös kesäkaudeksi päättyvät määräaikaiset työsuhteet. Se nosti erityisesti naisten työttömyyttä.

Nuorista eli 15-24-vuotiaista työttömiä työnhakijoita oli 20 prosenttia. Työvoimatoimistoissa oli 53 000 alle 25-vuotiasta työtöntä. Viime vuoden kesäkuusta heidän määränsä laski 6000:lla eli 2,6 prosenttiyksikköä.

Tilastokeskuksen ja työministeriön lukujen erot johtuvat erilaisesta laskentatavasta. Kaula oli suunnilleen yhtä suuri myös vuosi sitten. Kansainvälisessä vertailussa käytetään tilastokeskuksen lukuja.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.