Mainos

Työttömien ammatillista suojaa halutaan heikentää

Valtaosa suomalaisista kannattaa työttömien ammatillisen suojan väljentämistä. Kuusi kymmenestä MTV:n Huomenta Suomen teettämään kyselyyn vastanneista katsoi, että työttömien tulisi ottaa vastaan mitä tahansa tarjottua työtä.

Huomenta Suomen Taloustutkimus Oy:llä teettämä kysely kertoo, että sitkeän suurtyöttömyyden Suomessa asenteet ovat kovenemaanpäin. 500 kansalaista eri puolilla maata sai eilen puhelimitse puntaroivakseen seuraavanlaisen kysymyksen:
"Pitäisikö Suomessa väljentää työttömien ammatillista suojaa, eli tulisiko työttömien vastaanottaa mitä tahansa tarjottua työtä esimerkiksi kahden vuoden työttömyysajan jälkeen?"

Kuusikymmentä prosenttia vastasi kyllä. Työn kuin työn on kelvattava työttömälle, pitkäaikaistyöttömälle ainakin. Kolmannes kansasta pitäisi kiinni työttömän oikeudesta kieltäytyä tämän omaa osaamista tai koulutusta vastaamattomasta työstä.

Kylmäksi ei tämä kysely jättänyt juuri ketään. Vain seitsemän sadasta ei osannut ottaa asiaan kantaa.

Selkeä enemmistö suomalaisista on siis sitä mieltä, että työttömien ammatillinen suoja on ylellisyyttä, johon tämän päivän Suomella ei ole varaa.

Kyselyn tulos - 60 prosenttia ammatillisen suojan purkamisen puolesta, kolmisenkymmentä prosenttia vastaan - toistuu hyvin samanlaisena eri ikä- ja ammattiryhmissä, eri tuloluokissa ja eri puolilla maata.

Oikeastaan vain eläkeläiset erottuvat mainittavammin keskiarvolukemista: Liki pitäen seitsemän kymmenestä eläkeläisestä katsoo, että työttömien on tyytyminen siihen mitä tarjotaan.
(MTV3/Pekka Karppinen)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.