Mainos

Työttömiä tuhansia enemmän kuin vuosi sitten

Työttömyysaste oli tammikuussa 8,8 prosenttia eli sama kuin joulukuussa, kertoo Tilastokeskus. Työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli 230 000, mikä oli 9 000 enemmän kuin vuosi sitten. Vuoden takaisesta tammikuusta työttömyysaste nousi 0,3 prosenttiyksikköä.

Työllisiä oli 14 000 enemmän kuin edellisen vuoden tammikuussa, mutta työllisyysaste laski vuoden takaisesta 67 prosentista 66,7 prosenttiin. Miesten työllisyysaste laski ja naisten työllisyysaste nousi.

Työllisyysaste kertoo työllisten osuuden 15-64-vuotiaista.

Työvoiman ulkopuolella olevia piilotyöttömiä oli 9–000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Piilotyöttömien eli sellaisten työttömien, jotka eivät ole hakeneet töitä viimeisen neljän viikon aikana, määrä oli 144–000.

Nuorten työttömyysaste laski 

Nuorten eli 15-24-vuotiaiden työttömyysaste oli tammikuussa 20 prosenttia, mikä oli 1,2 prosenttiyksikköä matalampi kuin vuosi sitten. Se kertoo työttömien nuorten osuuden työvoimasta, johon ei lasketa koululaisia ja opiskelijoita. Koko ikäryhmästä työttömänä oli 8,6 prosenttia. 

Työvoimatutkimus perustuu haastatteluihin. Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastojen mukaan työttömiä työnhakijoita oli tammikuun lopussa 360 000 eli 32 000 enemmän kuin edellisen vuoden tammikuussa.

Yli vuoden työttömänä olleita eli niin sanottuja pitkäaikaistyöttömiä oli tammikuun lopussa 102 000.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja