Mainos

Työttömät saavat lisärahat

Työllisyysmäärärahoihin tulee 61 miljoonan euron lisäys tänä vuonna. Työministeri Tarja Cronbergin (vihr.) mukaan tavoitteena on, että määrärahat käytetään etenkin nuorten ja vastavalmistuneiden työllistymiseen.

Cronberg sanoo, että määrärahojen lisäys hoidetaan Euroopan sosiaalirahaston rahoituksella. Lisätalousarviota ei asiassa tarvita.

Oppositio on jättänyt eduskunnalle tänään välikysymyksen, jossa se vaatii hallitusta muuttamaan talouspolitiikkaansa ja ryhtymään järeisiin toimiin työttömyyden kasvun pysäyttämiseksi.

Pääopposiotiopuolue SDP on vaatinuti hallitukselta jopa 200 miljoonan euron työllisyyslisäbudjettia.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Cronberg pitää SDP:n vaatimusta täysin kohtuuttomana.

- Tämä 200 miljoonaa on aivan absurdi luku. Maakunnat ovat itse juuri arvioineet, että rahoitusta tarvitaan kokonaisuudessaan 60 miljoonaa lisää. Tarvitsemme lisärahoitusta ja sitä on tulossa. Halllitus siirsi jo viime viikolla 20 miljoonaa lisää, MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Cronberg korostaa.

Oppostio jättää tänään välikysymyksen työllisyysrahoista ja nuorten työttömyyden kasvusta. Cronbergkiistää, että työllisyyspolitiikkaa olisi hoidettu huonosti, mutta myöntää työllisyystilanteen hyvin huolestuttavaksi.

Cronbergin mukaan hallitus on työllisyyspolitiikassaan panostanut voimakkaasti koulutukseen.

- Näin ihmiset olisivat ammatin kanssa valmiita sitten, kun tulee uusi nousukausi, Cronberg perustelee.

Lisärahoituksen voimin on tarkoitus painottaa tukityöllistämistä. Siinäkin on Cronbergin mukaan otettu oppia 1990-luvun laman virheistä.

- Viime laman aikana harrastettiin tukityöllistämistä siinä määrin, että sen laatu heikkeni. Me olemme olleet erittäin tarkkoja siitä että, kun nyt tukityöllistetään nuoria, työpaikan täytyy olla aito ja johtaa positiiviseen urakehitykseen, Cronberg selittää.

Katso työministeri Tarja Cronbergin haastattelu (Huomenta Suomi 19.5.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.