Mainos

Työtapaturmien ja ammattitautien määrä kasvussa

Työtapaturmien ja ammattitautien yhteismäärä on noussut alkuvuoden aikana yli seitsemän prosenttia edellisvuotisesta. Vakuutusyhtiöille ja Valtiokonttorille ilmoitettiin tammi-toukokuun aikana yhteensä 60 542 uutta työtapaturma- tai ammattitautitapausta.

Työtapaturmien määrä kääntyi nyt kasvuun runsaan vuoden kestäneen loivan laskun jälkeen. Työtapaturmien määrän kokonaiskasvu oli alkuvuonna suurempi kuin tehdyn työn määrän kasvu. Työtunnit lisääntyivät alkuvuonna yhteensä noin kaksi prosenttia, teollisuudessa runsaat viisi prosenttia.

-Työtapaturmien määrä on kasvanut merkittävästi etenkin rakennusalalla ja perinteisessä teollisuudessa, jotka ovat tapaturmavaarallisia. Näillä aloilla vahinkojen lisääntyminen selittyy tehdyn työn määrän kasvulla, katsoo Tapaturmavakuutuslaitosten liitto. Liiton mukaan työpaikoille on tullut noususuhdanteessa uutta, kokematonta työvoimaa.

Tulokkaiden vaara vammautua työtapaturmassa on keskimääräistä suurempi. Toisaalta myös kiireinen työtahti on liiton mukaan lisännyt vaaratekijöitä, joita ei ole tunnistettu.

-Työtapaturmien määrä on noussut erityisesti keskisuurissa ja pienissä yrityksissä, joissa ei ole panostettu työturvallisuuteen, liitto arvioi. Työpaikalla sattuneiden kuolemien määrä on pysynyt alkuvuonna samalla tasolla kuin edellisvuonnakin.

Kuolemaan johtaneista ammattitaudeista valtaosa on asbestikuolemia. Ammattitautiin menehtyvät ovat yleensä työkyvyttömyyseläkkeellä olevia miehiä, jotka altistuivat asbestille 60- ja 70-luvuilla telakoilla sekä rakennustyömailla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.