Mainos

Työsuojeluviranomainen: AKT-kantelussa kyse vakavista asioista

Aluehallintovirasto AVI:n mukaan Auto- ja kuljetusalan tyontekijäliitto AKT:n puheenjohtajasta Timo Rädystä tehdyn kantelun käsittely jatkuu tällä viikolla. Perjantaina valmistunut tarkastuskertomus sisältää kehotuksen, jolla työnantaja määrätään hoitamaan tilanne kuntoon.

– Tämä on niin vakavaluonteinen asia, ettemme voi vielä antaa mitään tietoja. Nähtäväksi jää, tuleeko asiakirja koskaan julkiseksi, sanoo työsuojelujohtaja Kaarina Myyri-Partanen AVI:sta.

Työsuojeluviranomainen voi antaa työnantajalle asian vakavuuden mukaan joko toimintaohjeen tai kehotuksen. Kehotus on näistä kahdesta järeämpi.

MTV3 Uutisten mukaan Rädystä kantelun tehnyt AKT:n viestintäpäällikkö Hilkka Ahde sai AVI:n lausunnon jo perjantaina.

Myyri-Partasen mukaan AVI harkitsee parhaillaan, julistetaanko tarkastuskertomus salaiseksi. Lisäksi on mahdollista, että asia voidaan viedä poliisin arvioitavaksi.

Myyri-Partasen mukaan AVI:n pidättyväisen tiedotuslinjan taustalla on koko työyhteisön hyvinvointi.

-Tiedottaminen tässä vaiheessa saattaa haitata työyhteisöä ja vaikeuttaa asioiden korjaamista. Sitä emme missään tapauksessa halua.

AKT:n valtuusto kokoontuu torstaina ja perjantaina. Valtuuston puheenjohtaja Heikki Harakka ei halunnut kommentoida MTV3 Uutisille, käsitelläänkö asiaa kokouksessa. Harakan mukaan hän ei ole edes saanut AVI:n tarkastuskertomusta.

Rädystä tehdyssä kantelussa on kyse AKT:ssa vuosia jatkuneesta tulehtuneesta tilanteesta. Kantelua on käsitelty työturvallisuuslain mukaisesti häirintänä ja epäasiallisena käytöksenä. Kyse ei ole seksuaalisesta häirinnästä vaan nimenomaan muunlaisesta epäasialliseksi koetusta käytöksestä.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.