Mainos

Työsuojelupiiri: Alma Media syrji Korhosta

Uudenmaan työsuojelupiirin mukaan Alma Media syyllistyi syrjintään purkaessaan Lapin Kansan päätoimittajaksi valitun Johanna Korhosen työsopimuksen viime lokakuussa, kertoo Helsingin Sanomat.

Asia käy ilmi työsuojelupiirin tarkastuskertomuksesta, jonka lehti on saanut haltuunsa. Tarkastus käynnistyi Korhosen tekemästä ilmoituksesta.

Korhosen mukaan Alma Media päätti työsuhteen hänen homoseksuaalisuutensa ja perhesuhteidensa takia.

Alma Media perusteli potkuja Korhosen vilpillisellä toiminnalla, sillä hän ei oikaissut työhaastattelussa haastattelijan väärää oletusta hänen puolisonsa sukupuolesta. Lisäksi Korhonen jätti kertomatta, että puoliso on ehdolla kuntavaaleissa.

Helsingin Sanomien mukaan työsuojelupiiri päätyi tarkastuksessaan Korhosen näkemyksen kannalle. Tarkastuskertomuksen mukaan potkuille ei ollut perusteita.

Työsuojelupiirin johto päättää lähiaikoina, siirtääkö se asian poliisin tutkittavaksi.

Helsingin käräjäoikeudessa alkaa loppuviikosta myös erillinen vahingonkorvausoikeudenkäynti, jossa Korhonen vaatii Lapin Kansalta 230 000 euron korvausta.

Alma Media julkaisee Lapin Kansan lisäksi muun muassa Aamulehteä, Iltalehteä ja Kauppalehteä. Yhtiön toimitusjohtaja on Kai Telanne.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.