Mainos

Työsulku saattaa vaikeuttaa paperin kierrätystä

Paperinkeräys Oy toivoo kuluttajien säilyttävän lajitellun kierrätyspaperin ja pahvin kodeissa ja työpaikoilla, mikäli niiden talteenotto vaikeutuu ja hidastuu.

Paperiteollisuuden työtaistelu on keskeyttänyt keräyspaperin ja -pahvin toimitukset Suomen paperitehtaille. Työsulun pitkittyessä myös paperin talteenotto kuluttajilta saattaa vaikeutua.

- Pyrimme siihen, että keräyspaperin vastaanotto Paperinkeräyksen laitoksilla jatkuu rajoituksitta mahdollisimman pitkään, kertoo Paperinkeräys Oy:n keräyspaperiliiketoiminnasta vastaava johtaja Merja Helander yhtiön tänään julkaistussa tiedotteessa.

- Paperinkeräys Oy:n on huolehdittava talteenoton sujumisesta vaikeissakin tilanteissa ja hoidamme tuottajavastuutamme parhaan kykymme mukaan, hän jatkoi.

Koska keräyspaperin kotimainen kysyntä on pysähdyksissä, Paperinkeräys kertoo vievänsä tällä hetkellä keräyspaperia ulkomaille tappiollisesti.

- Jos työtaistelu pitkittyy niin, että kaikki keräyspaperivarastomme täyttyvät, toivomme, että lajiteltu keräyspaperi ja pahvi säilytetään kodeissa ja työpaikoilla, kunnes tilanne helpottuu. On tärkeää, ettei keräyspaperia tai -pahvia laiteta sekajätteen joukkoon, koska silloin ne joutuvat kaatopaikalle, mikä on sekä kansantaloudellisesti että kiinteistöjen kannalta huono ja kallis ratkaisu, Helander sanoi.

Paperinkeräys Oy on metsäteollisuuden omistama keräyspaperin tuottajayhteisö ja tukkukauppa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.