Mainos

Työsuhdelippua kaavaillaan koko maahan

Asiaa pohtineen työryhmän mukaan työsuhdelippu lisäisi joukkoliikenteen suosiota erityisesti pääkaupunkiseudun työmatkaliikenteessä.

Työsuhdeauton tilalle voi kohta valita bussi- tai junalipun, jos joukkoliikenteen kilpailukyvyn kohentamista pohtineen työryhmän esitys toteutuu.

Ryhmän mielestä koko maassa voitaisiin ottaa käyttöön työsuhdelippu, josta työnantaja maksaisi neljäsosan ja työntekijä loput. Verotusarvo olisi sama kuin työntekijän maksama osuus.

Työryhmä arvioi, että työsuhdelippu lisäisi joukkoliikenteen suosiota erityisesti pääkaupunkiseudun työmatkaliikenteessä. Sitä avittaisi myös koko alueen yhtenäinen lippujärjestelmä ja entistä tehokkaampi raideverkko. Työryhmä jätti esityksensä tänään liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtaselle (sd.).

Esitys ei ollut täysin yksimielinen. Valtiovarainministeriön edustajan mielestä hankkeiden rahoitusta ei ole selvitetty tarpeeksi. Helsingin kauppakamarin edustaja taas vastustaa liikenteen ruuhkamaksua, jota työryhmän enemmistö haluaisi kokeilla muutaman vuoden kuluttua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.