Mainos

Työsuhdeautoilun verotusta halutaan tiukentaa

Hallituspuolueet suunnittelevat muutoksia työsuhdeautoilun verotukseen. Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan Anni Sinnemäen mukaan asia otetaan esille taustakeskusteluissa jo ennen elokuun budjettiriihtä. Vapaaseen autoetuun puuttumisella halutaan Sinnemäen mukaan hillitä turhia yksityisajoja.

Niin sanotun vapaan autoedun piiriin kuului viime vuonna Suomessa noin 60 000 autoa. Vapaassa autoedussa työnantaja maksaa kaikki auton käyttöön liittyvät kustannukset. Auton käyttöedussa työntekijä maksaa ainakin yksityisajojensa polttoainekustannukset.

Autoalan keskusliiton toimitusjohtajan Pentti Rantalan mukaan työsuhdeautoilu toimii tällä hetkellä melko hyvin, ja harva autoedun saaja ajelee autollaan turhia kilometrejä. Hän on kuitenkin sitä mieltä, että autoedussa pitäisi verotuksellisesti suosia pienipäästöisiä autoja. Nyt työsuhdeautoksi voi valita minkälaisen auton tahansa.

Myös Sinnemäen mukaan autoedun verotuksessa pitäisi olla samat päästöihin perustuvat porrastukset kuin muissakin autoveroissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.