Mainos

Työssä jaksamisessa yhä kehitettävää

Kansallisessa työelämän kehittämisohjelmassa mukana olleet työpaikat arvioivat hankkeidensa kohentaneen mm. työn tuottavuutta, laatua ja asiakaspalvelua. Myös työntekijöiden ja johdon yhteistyö sujuu aiempaa paremmin.

Työministeriö on esitellyt selvitystä, jossa on käyty läpi kehittämisohjelman 63 ensimmäisen hankkeen kulkua. Neljä vuotta sitten aloitetussa ohjelmassa on kaikkiaan 285 hanketta. Mukana on 45 000 henkilöä 480 työpaikalla. Selvitystä täydennettiin erillisellä kyselytutkimuksella, johon saatiin 176 vastausta eri työelämän lohkoilta. Vastaajista 90 prosenttia piti työelämän kehittämisohjelmaa tarpeellisena. Tärkeimmiksi työelämän kehittämiskohteiksi nostettiin henkilöstön johtaminen ja työssä jaksaminen. Kehittämisohjelma oli mukana hallitusohjelmassa. Sen jatko selviää vasta uuden hallituksen myötä.

Puolet hankkeista teollisuudessa

Liki puolet hankkeista on teollisuuden piirissä, erityisen aktiivisesti mukana on ollut metalliteollisuus. Toiseksi eniten mukana on ollut kuntia, varsinkin niiden sosiaali- ja terveyspalveluja. Kehittämisohjelmaan on käytetty kaikkiaan 95 miljoonaa markkaa. Tästä vajaat kolmasosa on mennyt pienille ja keskisuurille yrityksille. Rahat on suunnattu asiantuntijoiden tutkimus- ja konsultointiapuun. Tuki on ollut enintään 400 000 markkaa projektia kohden 1-2 vuoden aikana. Suuri osa työpaikoista on maksanut itse ainakin puolet kustannuksista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.