Mainos

Työsopimuslaista päästiin sopuun

Hallituspuolueet sopivat tänään kiistan, joka koski työsopimuslain käsittelyä eduskunnassa. Hallituspuolueiden ryhmänjohtajat siunasivat ratkaisun, jonka lähtökohtana on kiistellyn lain hyväksyminen sellaisenaan. Työasiainvaliokunta liittäää kuitenkin mietintöönsä tekstin, jossa korostetaan työehtosopimusten yleissitovuuden merkitystä. Tekstissä korostetaan, ettei lakiesitys merkitse yleissitovuuden murtamista tai kyseenalaistamista.

Työsopimuslakikomitean toivotaan kiinnittävän jatkotyössään erityistä huomiota yleissitovien työehtosopimusten kattavuuden turvaamiseen, luottamusmiesten lakisääteisiin oikeuksiin, sopimusrikkomusten seuraamusjärjestelmän kehittämiseen, sopimusten noudattamisen valvonnan tehostamiseen ja erilaisten työnantajayritysten yhdenvertaisuuteen.

Lista on laadittu siten, että siihen ovat saaneet sekä vasemmistopuolueet että kokoomus tärkeinä pitämiään näkemyksiä. Se ei kuitenkaan sido eduskuntaa eikä ohjaile tarkasti komitean työskentelyä. Tekstissä todetaan lisäksi, että työmarkkinaosapuolten ja hallituksen yhteistyöhön perustuva ns. kolmikantayhteistyö on toiminut Suomessa hyvin ja tuottanut maan talouskehityksen kannalta myönteisiä ratkaisuja.

Työsuojelupiirejä kehotetaan seuraamaan lain uusien säännösten noudattamista ja valvomaan, että yrityksissä noudatetaan yleissitovien työehtosopimusten minimimääräyksiä.

Työasiainvaliokunnan on määrä saada mietintönsä valmiiksi huomenna. Laki aiotaan hyväksyä eduskunnassa vielä ennen joulua, mikä saattaa kaventaa parilla päivällä kansanedustajien joululomaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.