Mainos

Työryhmät hiovat työllisyyspakettia

Kiisteltyä niin kutsuttua työllistämispakettia aletaan valmistella kahdessa valtion ja työmarkkinajärjestöjen yhteistyöryhmässä. Asiasta sovittiin tänään, kun pääministeri Paavo Lipponen tapasi työmarkkinajärjestöjen johtajat. Tavoitteena on, että tupo-neuvottelujen esteeksi nousseet kiistat saataisiin raivattua pikavauhtia pois tieltä.

Lipponen

Syksyn tupo-teatteri avattiin tänään osapuolten kättelyillä. Heti tapaamisen aluksi pääministeri Paavo Lipponen kertoi työmarkkinajohtajille, että hallitus pyrkii ratkaisemaan kiistan työsopimuslain uudistamisesta lähiviikkojen aikana.

Tapaamisessa sovittiin myös kahdesta yhteisestä työryhmästä, jotka selvittävät muun muassa ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastamista ja osa-aikaeläkkeelle pääsyn vaikeuttamista. Molemmat esitykset ovat lähtöisin valtiovarainministeri Sauli Niinistöltä, jonka mielestä muutokset ovat tarpeen työllistymisen edistämiseksi.

Pääministeri Lipponen väläyttää järjestöille mahdollisuutta myös niiden itsensä toivomiin muutoksiin. Sovun pitäisi kuitenkin syntyä pikavauhtia, sillä aikaa selvityksille on vain kuukausi. Silloin pääministeri ja työmarkkinajohtajat tapaavat uudelleen ja arvioivat tulopoliittisen kokonaisratkaisun mahdollisuuksia.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.