Mainos

Työryhmän esitys: Subjektiivinen päivähoito-oikeus säilyy

Varhaiskasvatusta pohtinut työryhmä esittää subjektiivisen päivähoito-oikeuden pitämistä ennallaan. Lisäksi työryhmä esittää muun muassa tiukennuksia alalla työskentelevien kelpoisuusvaatimuksiin.

Opetus- ja kulttuuriministeriön asettama työryhmä, jonka tehtävänä oli uudistaa päivähoidon säädöksiä, on jättänyt esityksensä.

Työryhmä ei puutu paljon keskustelua herättäneeseen lapsen subjektiiviseen päivähoito-oikeuteen, vaan esittää sen säilyttämistä ennallaan.

Sen sijaan työryhmä esittää tiukennuksia lastenhoitajien, perhepäivähoitajien ja avustajien kelpoisuusvaatimuksiin.

Työryhmä esittää, että henkilöstön nykyinen mitoitus pidettäisiin pääosin ennallaan. Muutosta työryhmä esittää vain 3-5-vuotiaiden osa-aikaiseen päivähoitoon. Tuolloin sovellettaisiin työryhmän ehdotuksen mukaan suhdelukua 1:7 eli, että yhdellä hoitajalla olisi korkeintaan seitsemän lasta hoidettavanaan.

Työryhmä esittää, että Opetushallitus laatisi varhaiskasvatussuunnitelman perusteet ja että ne tehtäisiin velvoittaviksi.

Lisäksi työryhmä ehdottaa, että hoitotoiminnan järjestäjällä olisi laissa määrätty velvollisuus arvioida antamaansa varhaiskasvatusta.

Työryhmä ei ota kantaa hoitomaksuihin. Niitä on  käsitelty erillisessä jaostossa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.