Mainos

Työryhmä yhdistäisi Oulun yliopiston ja ammattikorkeakoulun

Perustutkimus ja osin soveltava tutkimus pysyisivät yliopistolla. Ammattikorkeakoulun kontolla olisi tuotekehitystyö.

Kansleri Risto Ihamuotilan johtama työryhmä esittää, että Oulun yliopisto ja Oulun seudun ammattikorkeakoulu yhdistyisivät ensi vuosikymmenellä. Suunnitelmien mukaan yliopistosta tulisi ammattikorkeakoulun ylläpitäjä.

- Minusta tässä on erittäin paljon järkeä. Oulun yliopistossa on esimerkiksi teknistieteellinen ja kauppatieteellinen tiedekunta. Näiden tiedekuntien alkuopetuksesta vastaisi ammattikorkeakoulu, jolloin yliopistolle jäisi aikaa tutkijakoulutukseen ja tutkimukseen eli yliopiston varsinaiseen ydinosaamiseen, Ihamuotila perustelee työryhmän esitystä.

Hänen mukaansa yhteiselon malli sopii mainiosti innovaatiotoimintaan. Perustutkimus ja osin soveltava tutkimus pysyisivät yliopistolla. Ammattikorkeakoulun kontolla olisi tuotekehitystyö.

- Ammattikorkeakoulussa ei tarvitsisi tehdä jatkotutkintoja. Ne jotka haluavat jatkaa, voivat tehdä sen yliopistossa.

Ihamuotila korostaa, että hynttyiden lyöminen yhteen ei käy käden käänteessä. Siihen tarvitaan laajaa keskustelua ja lain muutoksia. Työryhmän tähtäin onkin vasta vuodessa 2015.

Oulun kaupunginhallitus nimesi viime kesäkuussa Oulu Triple Helix -työryhmän kehittämään Oulun tutkimus-, koulutus- ja innovaatioympäristöä. Triple Helix tarkoittaa yliopistojen ja korkeakoulujen sekä yritysmaailman ja julkisen sektorin yhteistyötä.

Työryhmän esitys julkistettiin ja luovutettiin Oulun kaupunginhallitukselle tänään.

Ryhmään kuuluivat muun muassa valtiosihteeri Raimo Sailas valtiovarainministeriöstä, johtaja Riikka Heikinheimo Tekesistä, Technopoliksen toimitusjohtaja Pertti Huuskonen, Oulun yliopiston rehtori Lauri Lajunen sekä Oulun seudun ammattikorkeakoulun rehtori Lauri Lantto.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.