Mainos

Työryhmä: Tv-maksuun lisää korotuksia

Yleisradion tulevaisuutta pohtinut työryhmä esittää, että kuluttajilta perittävää televisiomaksua korotettaisiin myös vuosina 2007-2010.

Yleisradion tulevaisuutta pohtinut työryhmä esittää tv-lupamaksujen vuosittaisten korotusten jatkamista vuoteen 2010 asti.

Tänään liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtaselle selvityksensä luovuttanut työyhmä ehdottaa myös ulkopuolisista jäsenistä koostuvan hallituksen perustamista Yleisradion hallintoneuvoston rinnalle.

Kaupallisten tv-kanavien Yleisradiolle maksamat toimilupamaksut työryhmä on valmis lopettamaan.

Ohjelmajohtaja Seppo Niemelän vetämä selvitysryhmä ehdottaa uudistuksia sekä Ylen hallintoon että taloudenpitoon.

Hallinnon osalta työryhmä ehdottaa ulkopuolisista jäsenistä koostuvan hallituksen perustamista Ylen hallintoneuvoston rinnalle. Hallitukseen ei kansanedustajilla olisi asiaa, ja hallitus valitsisi jatkossa Ylen toimitusjohtajan.

Niemelä haluaisi hallituksen koostuvan alan asiantuntijoista, mutta liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen jättäisi oven auki myös poliitikoille.

- Siis kansanedustajia koskee suositus, etteivät he olisi hallituksessa, koska he valvovat tätä laitosta. Mutta se ei estä muita poliitikkoja valitsemasta. Eihän se, että toimii yhteiskunnallisesti aktiivisesti voi olla este, ministeri perustelee.

Tappiota tuottavan Yleisradion talouden työryhmä tasapainottaisi lupamaksujen korotuksilla. Työryhmä ehdottaa lupamaksujen vuosittaisten korotusten jatkamista vuoteen 2010 asti.

- Se menetys joka Yleisradiolle tulee tästä kaupallisen kanavien toimilupamaksujen menetyksestä pääosin otetaan kiinni kyllä toimintatapojen tehostamisella, toimintatapojen muutoksilla ja näin. Mutta jonkin verran haemme sitä liikkumavaraa myös lupamaksuja korottamalla, ohjelmajohtaja Seppo Niemelä kertoo.

Yleisradion toimitusjohtaja Arne Wessberg pitää työryhmän ehdotusta toimilupamaksujen lopettamisesta vuonna 2010 oikeana. Wessbergin mielestä epävarmuus maksujen tulevaisuudesta on vaikeuttanut Yleisradion taloudenhoitoa.

- Minusta on hyvä, että nyt kerta kaikkiaan tehdään selväksi, että siihen malliin ei palata. Pitkällä aikatähtäimellä tämä on mielestäni ainut oikea ratkaisu, toimitusjohtaja kiteyttää.

Johtaja Jorma Miettinen MTV:stä sanoo toimilupamaksujen lakkauttamisen selkeyttävän tv-yhtiöiden rahoitusta niin julkisella kuin kaupallisellakin puolella.

- Nyt julkinen palvelu rahoitetaan TV-maksulla tästä lähtien, ja sitten kaupallinen tv-toiminta kaupallisista lähteistä saatavilla tuloilla, tv-mainonnasta ja sponsoroinnista saatavilla tuloilla ja niin päin pois, hän kertoo.

Kansalaisetkin voivat ottaa kantaa työryhmän esityksiin osoitteessa www.otakantaa.fi.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 13.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.