Mainos

Työryhmä tutkimaan yritysten verotusmenettelyä

Toinen valtiovarainministeri Arja Alho (sd.) asetti tänään työryhmän selvittämään yritysten verotusmenettelyssä mahdollisesti esiintyviä ongelmia ja epäkohtia. Työryhmä hankkii työtään varten selvityksiä käytännön verotustilanteista, joissa ongelmia on katsottu ilmenneen.

Yritysten verotusmenettelyn epäkohdat nousivat esille viime viikolla, kun tasavallan presidentti Martti Ahtisaari puuttui niihin valtiopäivien avajaispuheessaan. Selvityksen perusteella työryhmän on tehtävä ehdotuksensa sellaisiksi käytännön toimenpiteiksi ja tarvittaessa säädösmuutoksiksi, jotka ovat tarpeen verotuksen toimittamiseen liittyvien velvoitteiden selkeyttämiseksi, verovelvollisten oikeusturvan parantamiseksi sekä verotuskäytännön yhdenmukaistamiseksi. Työryhmän on myös otettava huomioon verojen oikean ja oikea-aikaisen kertymisen turvaaminen.

Työryhmän tulee saada työnsä valmiiksi tämän vuoden kesäkuun loppuun mennessä. Työryhmän puheenjohtaja on professori Heikki Niskakangas Helsingin Kauppakorkeakoulusta. Jäseninä työryhmässä ovat johtaja Mirjami Laitinen ja ylitarkastaja Ossi Tikkaoja verohallituksesta, neuvotteleva virkamies Erkki Laanterä ja ylitarkastaja Petri Heikkinen VM:stä, verojohtaja Hilkka Luoti Karkkilan verotoimistosta, varatuomari Seija Karttunen Teollisuuden ja Työnantajain Keskusliitosta, lainopillinen asiamies Anna Lund sekä varatuomari Esko Tuominen Tilintarkastajien Oy:stä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.