Mainos

Työryhmä: Syrjäseuduille verohelpotuksia

Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmä esittää 0,7-1,7 miljardin markan veronkevennyksiä syrjäseutujen väelle.

Verohelpotusten lisäksi ehdotetaan mm. marjojen myynnin tukemista.

Veronkevennysten lisäksi syrjäseuduille ehdotetaan yli sataa muuta tukitoimea, esimerkiksi etätyön sekä marjojen ja sienten menekin tukemista. Myös yksityisteiden ja metsäautoteiden avustuksia lisättäisiin ja maaseutua tutkimaan palkattaisiin viisi uutta tutkimusprofessoria.

Yhdeksän keskeisen tukitoimen hinnaksi arvioidaan yhteensä 200 miljoonaa markkaa. Ohjelmaan sisältyvä toimenpidepaketti maksaisi näin valtiolle 0,9-1,9 miljardia markkaa vuodessa. Suurimman kustannuserän eli valtionverotuksen syrjäseutuvähennyksen hinta riippuisi verovähennysalueiden suuruudesta.

Yhteistyöryhmän pääsihteerin, maaseutuneuvos Eero Uusitalon mukaan ehdotusten korkea hinta kertoo, miten mittavia toimenpiteitä nyt tarvitaan. Viranomaisten lisäksi ryhmä panee toivonsa myös yrityksiin, järjestöihin, yliopistoihin sekä maaseudun kuntiin ja kyliin.

Ehdotukset luovutettiin tänään maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilälle. Maaseutupoliittinen kokonaisohjelma on kolmas laatuaan. Sen nimeksi on valittu Ihmisten maaseutu. Ohjelmassa perätään myös nykyistä johdonmukaisempaa maaseutupolitiikkaa.

Eri hallinnonalojen maaseutuun kohdistamien ratkaisujen arvioidaan nyt olevan ristiriidassa sekä keskenään että EU:n rahoittamien toimien kanssa. Nuorten näkökulmaa sekä kaupungin ja maaseudun vuorovaikutusta painotetaan uudessa ohjelmassa aiempaa enemmän.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.