Mainos

Työryhmä säilyttäisi pakollisen yo-ruotsin

Ylioppilastutkinnon uudistamista pohtinut parlamentaarinen työryhmä ei ole päässyt yksimielisyyteen toisen kotimaisen kielen yo-kokeen kohtalosta.

Virallisesti työryhmä esittää suomen ja ruotsin kielten kokeiden säilyttämistä pakollisena, vieraan kielen kokeen siirtämistä valinnaiseksi kokeeksi ja nykyisen reaalikokeen jakamista useammaksi kokeeksi. Opetusministeri Maija Raskille luovutettuun muistioon liitettiin kuitenkin eriäviä mielipiteitä. Työryhmän kokoomuksen ja SDP:n edustajat sekä Ylioppilastutkintolautakunnan puheenjohtaja Aatos Lahtinen jättivät siihen eriävän mielipiteensä. Sen mukaan äidinkieli riittäisi ainoaksi pakolliseksi kokeeksi. Lisäksi kokelaan olisi suoritettava vähintään kolme koetta, jotka hän voisi valita toisen kotimaisen kielen, vieraan kielen, matematiikan ja reaalikokeen joukosta.

Myös eriävässä mielipiteessä kannatetaan reaalikokeen pilkkomista. SDP:tä edusti työryhmässä toimialajohtaja Pertti Lintunen ja kokoomusta puolueen nuorten järjestön puheenjohtaja Jussi Kekkonen. Eripuraisen työryhmän enemmistön muodostivat kansanedustajat Margareta Pietikäinen ja Anu Vehviläinen sekä vasemmistoliiton edustaja Paavo Arhinmäki, kristillisten edustaja Hannele Teir ja vihreiden edustaja Pirjo Hiidenmaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.