Mainos

Työryhmä: Puolustusvoimille ei omia kuljetuskoneita

Asiaa selvittäneen työryhmän mukaan valtion ja Finnairin yhteistyötä tarvitaan, koska raskaan kaluston hankkiminen puolustusvoimille ei ole taloudellisesti mahdollista.

Puolustusministeriön työryhmä ehdottaa raskaan ilmakuljetuskyvyn varmistamista yhteistyöllä Finnairin kanssa omien kuljetuskoneiden hankkimisen sijasta.

Työryhmän mielestä Finnairin kanssa olisi selvitettävä mahdollisuudet hankkia vähintään kaksi siviilimatkustajakonetta, joita voitaisiin käyttää myös puolustusvoimien tarpeisiin.

Paras ratkaisu olisi, jos Suomi myös liittyisi Nato-maiden ja Ruotsin ilmakuljetusyhteistyöhön. Näin Suomi saisi käyttöön koneita, joilla voidaan kuljettaa raskaita ajoneuvoja ja lentää huonoille kentille.

Työryhmä on päätynyt siihen, että raskaan kaluston hankkiminen puolustusvoimille ei ole taloudellisesti mahdollista. Raskaalle kuljetuskyvylle ei ole liioin jatkuvaa tarvetta.

Työryhmä tarkasteli ilmakuljetuskyvyn tarvetta koko valtionhallinnon näkökulmasta. Suomi tarvitsee raskasta ilmakuljetuskykyä esimerkiksi kriisinhallintajoukkojen ja humanitaarisen avun kuljetuksiin. Kalustoa voidaan käyttää myös kansalaisten evakuointiin katastrofi- tai kriisialueilta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.