Mainos

Työryhmä pohtinut yritysten rikosuhkia

Yritysten turvallisuuden parantamista pohtineen työryhmän mukaan esimerkiksi ammattitaitoisella tilintarkastuksella voitaisiin ennaltaehkäistä harmaata taloutta ja talousrikollisuutta.

Yritysten turvallisuuden parantamista pohtinut työryhmä perää yrityksiin kohdistuvien rikosuhkien nykyistä tehokkaampaa torjumista. Sisäministeriön työryhmä pyrkisi yritysturvallisuuden parantamiseen esimerkiksi kehittämällä elinkeinoelämän ja viranomaisten välistä tiedonvaihtoa, poistamalla henkilöstöön kohdistuvia uhkia ja lisäämällä ammattitaitoista tilintarkastusta.

Esimerkiksi ammattitaitoisella tilintarkastuksella voitaisiin ennaltaehkäistä harmaata taloutta ja talousrikollisuutta. Yrityksiin kohdistuvaa vakavaa rikollisuutta voitaisiin vähentää myös lisäämällä edellytyksiä ilmiön tunnistamiseen. Lisäksi yritysten omatoimista rikostorjuntaa tulisi kehittää.

Työryhmän mukaan yritysten ja niiden henkilöstön riski joutua rikosten kohteeksi on lisääntynyt muun muassa huumausaine-, väkivalta- ja tietorikollisuuden kasvun vuoksi. Työryhmä luovutti yritysturvallisuusstrategian sisäministeri Kari Rajamäelle tänään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.