Mainos

Työryhmä: Maahanmuuttajia kannustettava yrittäjiksi

Kauppa- ja teollisuusministeriön mukaan maahanmuuttajille voitaisiin räätälöidä omia yrityspalveluja.

Kauppa- ja teollisuusministeriön työryhmä ehdottaa 13-kohtaista ohjelmaa, jolla kannustetaan maahanmuuttajia yritystoimintaan. Ulkomaisten yrittäjien oleskelulupakäytäntöjä pitäisi helpottaa ja maahanmuuttajille voitaisiin räätälöidä omia yrityspalveluja, työryhmä esittää.

Ohjelmalla tuettaisiin sitä, että maahanmuuttajien yrittäjyysaktiivisuus pysyisi vilkkaana. Tällä haavaa maassamme toimii arviolta 5600 maahanmuuttajan perustamaa ja johtamaa yritystä.

Yrittäjä: Turvallisuus on Suomen valtti

Turvallisuus on Suomen valtti ulkomailta saapuneelle yrittäjälle. Venäjältä muuttanut toimitusjohtaja Victor Sindonen kehuu myös maamme kehittynyttä liike-elämää.

Sindonen on työskennellyt Suomessa vajaat kymmenen vuotta: aluksi viisi vuotta autoalan yrityksen toimitusjohtajana ja sen jälkeen liike-elämän konsulttina. Nykyään Sindonen neuvoo lähinnä Venäjältä Suomeen muuttavia yrittäjyyden alkuun.

- Mielestäni Suomi hyötyisi siitä, että tänne houkuteltaisiin enemmän ulkomaalaisia yrittäjiä. He voisivat tuoda uusia ideoita, Sindonen sanoi.

Suomea pitäisi Sindosen mielestä markkinoida nykyistä pontevammin ulkomailla, sillä muualla ei tiedetä maassamme viriävistä mahdollisuuksista. Lisäksi viisumikäytännössä ja oleskelulupien myöntämisessä on reilusti petrattavaa.

- Oleskeluluvan saaminen voi kestää viisi kuusi kuukautta. Se on liian pitkä käsittelyaika, Sindonen huomautti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.