Mainos

Työryhmä luovutti esityksen uudesta YT-laista

Esitys uudesta Yt-laista luovutettiin työministeri Tarja Filatoville. Uutta Yt-lakia sovelletaisiin entistä useampiin yrityksiin.

Esitys yritysten irtisanomistilanteita ja henkilöstön kanssa tehtävää yhteistyötä säätelevästä yhteistoimintalaista luovutettiin työministeri Tarja Filatoville tänään. Esityksen mukaan uudistetun yt-lain piiriin tulisi 66 000 uutta työntekijää ja vajaat 3000 yritystä.

Uuden esityksen tavoitteena on lisätä tiedonkulkua asioissa, joissa työntekijät ja työnantajat voivat yhdessä vaikuttaa yrityksen menestykseen ja henkilöstön asemaan.

-Se on pyritty rakentamaan sillä tavalla, että se olisi aidon yhteistoiminnan edistämistä, kertoo Työoikeuden professori Kari-Pekka Tiitinen.

Olennaisimmat uudistukset keskittyvät Yt-lain soveltamisalaan. Esityksen mukaan laki koskettaisi tulevaisuudessa myös vähintään 20 henkeä työllistäviä yrityksiä, kun nykyisin raja on ollut 30 työntekijää.

Myös työntekijälle Yt-lakia rikottaessa maksettavaksi korvaukseksi ehdotetaan 30 000 euroa, kun nykyisin määrä on sidottu kuukausiansioihin.

Mietintöä valmistellut ryhmä hyväksyi esityksen laajalla enemmistöllä. Sekä Elinkeinoelämän keskusliitto että työmarkkinajärjestöt SAK, Akava ja STTK pitävät esitystä parannuksena nykyiseen lakiin.

Suomen yrittäjät oli ainoa työryhmässä mukana ollut järjestö, joka ilmaisi tyytymättömyytensä jätettyyn ehdotukseen .

Suomen yrittäjien mukaan uudistus vaikeuttaisi pk-yritysten toimintaa. Myös lakiehdotuksen alihankintaa koskevien säädöksien nähdään olevan tarpeettoman yksityiskohtaisia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.