Mainos

Työryhmä: Lehdistötuen perusteita selvennettävä

Liikenneministeriön teettämän selvityksen mukaan lehdistötuen myöntämisperusteet ovat nykyisin epäselviä. Selvityksen tehneen työryhmän mielestä lehdistötuen tarkoituksesta olisi käytävä keskustelua, jolloin saataisiin selville myös tuen todellinen tarve.

Liikenneministeriö on selvittänyt lehdistötuen tarvetta ja jakoperusteita eduskunnan hyväksymän ponnen mukaisesti. Selvityksen mukaan lehdistötukea saavien sanomalehtien riippuvuus tuesta on kasvanut, eivätkä lehdet ole taloudellisesti kannattavia. Lehdistötukea myönnetään tänä vuonna 75 miljoonaa markkaa, josta 45 miljoonaa markkaa jaetaan puolueiden voimasuhteiden perusteella ja 30 miljoonaa markkaa nk. yleisenä lehdistötukena.

Eduskunta päätti viime syksynä jakosuhteen pitämisestä ennallaan, vaikka hallitus esitti kaiken tuen jakamista parlamentaarisesti. Toukokuussa jaetusta yleisestä lehdistötuesta suurimman summan sai Demari. Suuria summia saivat myös Suomenmaa, Kansan Uutiset ja Nykypäivä. Tuki on tarkoitettu sanomalehtien kuljetus-, jakelu- ja muiden kustannusten alentamiseksi sekä sanomalehdistön kehittämishankkeisiin.

Liikenneministeriön työryhmä esittää pohdittavaksi neljää vaihtoehtoa. Joko nykyistä järjestelmää jatketaan tai valikoiva tuki lopetetaan kokonaan, valikoivalle tuelle luodaan selvät myöntämisperusteet tai tuki muutetaan yleisemmäksi viestintä- ja informaatiotueksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.