Työryhmä jakaisi uskonnollisille yhdyskunnille valtionapua

Opetusministeriön työryhmä linjaa, että valtionavustuksiin oikeutettuja olisivat vain rekisteröidyt uskonnolliset yhdyskunnat.

Opetusministeriön työryhmä ehdottaa uskonnollisille yhdyskunnille valtionavustusta. Tuen määrä olisi noin 5,0-7,7 euroa jäsentä kohti. Tuki rajattaisiin vain rekisteröidyille uskonnollisille yhdyskunnille, eikä sitä ei myönnettäisi lainkaan yhdistysmuodossa toimiville yhteisöille. Yhdyskunnalla pitäisi myös olla tosiasiallista toimintaa sekä jäseniä yli sata.

Työryhmä perustelee avustusta uskonnollisten suuntausten yhdenvertaisuuden lisäämisellä. Siksi myös tuen määrän lähtökohtana olisi evankelisluterilaisten seurakuntien yhteisöverotulo, mutta siitä vähennettäisiin hautaustoimen kustannuksia.

Avustusten kokonaismäärä olisi laskentatavasta riippuen 300 000-460 000 euroa vuodessa. Erikseen pitäisi kuitenkin vielä selvittää, voisiko esimerkiksi jokin lääninhallituksista toimia valtakunnallisena avustusviranomaisena.

Maamme suurimpia uskonnollisia yhdyskuntia ovat Jehovan todistajat, Suomen Vapaakirkko, Katolinen kirkko ja Suomen Adventtikirkko. Yhteensä yhdyskunnilla on jäseniä noin 60 000.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat