Mainos

Työryhmä esittää uusia keinoja nuorten syrjäytymisen torjuntaan

Nuorten mahdollisuuksia päästä paremmin kiinni opiskeluun ja työelämään halutaan parantaa. Pääministeri Paavo Lipposen maaliskuussa asettama työryhmä on saanut valmiiksi esityksenä, joilla yritetään turvata nuorten osallisuus yhteiskunnassa.

Työryhmä luovutti mietintönsä Lipposelle sekä työmarkkinajärjestöjen, Kuntaliiton ja kirkon edustajille tänään Helsingissä. Työryhmän esityksessä nuorisotyöntekijöiden toimenkuva laajenisi niin, että he toimisivat linkkeinä nuoren ja koulun sekä vanhempien, viranomaisten ja kansalaisjärjestöjen välillä.

Kouluissa kymppiluokan käyttöä pyritään tehostamaan. Peruskoulujen ja ammatillisen koulutuksen yhteistyötä olisi myös syytä lisätä, jotta nuoret eivät putoaisi koulutuksen ulkopuolelle peruskoulun jälkeen. Lisäksi tukioppilastoiminta ja tutortoiminta pyritään vakiinnuttamaan osaksi koulun pysyvää toimintaa.

Koululaisten tietoa työelämästä ja työmarkkinoista on tarkoitus lisätä, jotta heidän olisi helpompaa hakeutua koulutukseen. Myös opettajien oppimisen tarve tässä asiassa on huomioitu.

Pääministeri Lipponen sanoo, että uudistusten toteuttamiseksi ei lisätä valtion menoja, vaan kohdennetaan olemassa olevia varoja uusilla tavoilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.