Mainos

Työryhmä esittää liikenteelle runkoverkkoa

Runkoverkkoon kuuluvia teitä ja ratoja hoidettaisiin esityksen mukaan korkeimpien laatuvaatimusten mukaisesti. Teistä runkoverkkoon kuuluisi runsaat 3 000 kilometriä ja rautateistä 2 750 kilometriä.

Liikenne- ja viestintäministeriön työryhmä esittää liikenteen runkoverkon kehittämiseksi 7 miljardin euron investointeja 25 vuoden aikana. Teistä runkoverkkoon kuuluisi runsaat 3 000 kilometriä ja rautateistä 2 750 kilometriä.

Runkoverkkoon kuuluvia teitä ja ratoja hoidettaisiin työryhmän esityksen mukaan korkeimpien laatuvaatimusten mukaisesti.

Runkoverkkotyöryhmä luovutti mietintönsä liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtaselle.

Maakunnat arvostelevat

Useat maakunnat moittivat tuoretta ehdotusta ja haluaisivat siihen muutoksia. Työryhmän ehdotusta arvostellaan erityisesti Helsinki-keskeisyydestä ja siitä, että tie- ja rataliikenteen ydinverkko yhdistää pääkaupunkiseudun ja vain tietyt osat muuta Suomea toisiinsa jättäen Itä- ja Pohjois-Suomen eristyksiin.

Erityisen huolissaan ehdotuksesta ollaan Kainuussa, sillä näillä näkymin runkotieverkko ei ulotu Kajaaniin, vaan ainoastaan Iisalmeen asti. Kainuussa pelätäänkin nyt, että vain runkoverkon piiriin valittuihin teihin panostetaan tulevaisuudessa ja sen ulkopuolelle jäävät tiet unohdetaan. Tärkeä rautatieverkko ulottuu ehdotuksessa kuitenkin Kajaaniin saakka.

- Ehdotus tuntuu siltä, että valtiovalta haluaa nopeuttaa Kainuun kieltämättä hiukan muuta maata hitaampaa kehitystä, Kainuun maakunnan hallintojohtaja Kalevi Yliniemi sanoo. Infrastruktuuri eli tiet, rautatiet ja lentokentät pitää Yliniemen mukaan pitää Kainuussakin kunnossa, ellei ehdon tahdoin haluta näivettää maakuntaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.