Mainos

Työryhmä ehdottaa: Pienet pörssiosingot verottomiksi

Pienet pörssiosingot tulisi säätää verottomiksi, ehdottaa kansallista pääomastrategiaa pohtinut työryhmä.

Tavoitteeksi pitäisi asettaa 260 000 uutta osakkeenomistajaa, mikä piristäisi tuntuvasti heikoissa kantimissa olevia arvopaperimarkkinoita ja vahvistaisi yritysten rahoitusta.

Tällä hetkellä kotitalouksien varoista noin puolet on kiinni pankkitalletuksissa ja vain pieni osa suorissa osakesijoituksissa.

Sammon konsernijohtajan Kari Stadighin johtama työryhmä esittää kahtakymmentä toimenpidesuositusta, jotka ulottuvat osinkojen verotuksesta työvoiman tarjontaan.

Työryhmän mukaan työvoiman tarjonnan lisääminen on avain pääomamarkkinoiden kehittymiseksi, sillä talouskasvu edellyttää lisää työvoimaa.

– Ilman kasvua ei ole menestyviä pääomamarkkinoita, ja toisaalta toimivat pääomamarkkinat ovat osaltaan edistämässä taloudellista kasvua, työryhmä arvioi raportissaan.

Työryhmä esittää, että työuria on pidennettävä loppupäästä ja nuoret on saatava aikaisemmin työelämään. Myös työperäistä maahanmuuttoa on edistettävä. Yksityiselle sektorille tarvitaan työryhmän laskujen mukaan 200 000 uutta työpaikkaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.