Mainos

Työryhmä: Arava-järjestelmä remonttiin

Asuntolainan korkovähennysoikeutta tulisi kaventaa ja arava-järjestelmä remontoida, esittää asuntopolitiikan uudistamista arvioinut kansainvälinen työryhmä.

Asuntoministeri Suvi-Anne Siimes viekin jo tammikuussa arava-uudistuksen hallituksen käsittelyyn. Korkovähennysoikeiden supistaminen sen sijaan jää seuraavan hallituksen pohdittavaksi.

Arava-asumisen houkuttelevuus on viime aikoina vähentynyt rajusti. Markkinakorkojen lasku kun on tehnyt arava-lainoista kalliita.

Järjestelmä joutuukin nyt remonttiin, kun asuntoministeri tuo heti vuoden alussa uudistus-esityksen hallitukseen. Pontta esitys saa tänään julkistetusta kansainvälisen työryhmän raportista. Työryhmä antaa tukensa arava-järjestelmä säilyttämiselle, mutta ehdottaa sihen useita muutoksia.

Työryhmä ehdottaa myös asuntolainasta maksettujen korkojen verovähennysoikeuden rajaamista. Vähennysoikeus pienenisi ja loppuisi kokonaan, kun saavutetaan tietty tulo- ja asumistaso.

Vähennysoikeuden rajaaminen jää kuitenkin seuraavan hallituksen pohdittavaksi, nykyhallitus on näkemyksensä asiasta kerran jo linjannut.

Uudelle, vaalien jälkeiselle hallitukselle jää myös työryhmän ehdotus pienentää ensiasunnon ostajien omarahoitusosuutta. Nykyistä 15 prosentin omarahoitusta pidetään liian suurena, koska asuntojen hinnat ovat kallistuneet reilusti.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 17.12.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.