Mainos

Työryhmä: Äidinkieltä lisää, valinnaisuutta vähemmän

Opetusministeriön työryhmä ehdottaa peruskoululaisille lisää äidinkielen, yhteiskuntaopin ja liikunnan tunteja. Valinnaisten aineiden tunteja sen sijaan vähennettäisiin. Peruskoulun kokonaistuntimäärän työryhmä kaavailee pysyvän ennallaan.

Vieraiden kielten opetustarjontaa on tarkoitus saada monipuolisemmaksi siten, että valtio alkaa maksaa opetuksen järjestäjille erillistä korvamerkittyä rahaa vapaavalintaisten kielten opettamista varten. Valtion rahoitus kattaisi valtaosan kustannuksista. Näin koulut voisivat käyttää muiden valinnaisaineiden opettamiseen suurimman osan siitä rahasta, jonka ne nyt käyttävät kieliin.

Opetusministeri Jukka Gustafsson (sd) on puhunut julkisuudessa painokkaasti taito- ja taideaineiden aseman vahvistamisen puolesta. Työryhmä ehdottaa, että kaikille yhteisiä pakollisia musiikin, kuvataiteen ja käsityön tunteja tulisi lisää. Vastaavasti vähennettäisiin valinnaisia taito- ja taideainetunteja. Tarkoitus on, että koulujen on helpompi palkata päteviä opettajia, kun kussakin aineessa varmasti toteutettavien oppituntien määrä on suurempi.

(MTV3 - STT)

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu Jyväskylästä (Seitsemän uutiset 24.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.