Mainos

Työpaikkametsästys onnistui Pohjois-Savossa

Työvoimatoimistojen työpaikkametsästys-hanke on onnistunut Pohjois-Savossa yli odotusten. Maakunnan kahdeksan työvoimatoimiston virkailijat tekivät syksyn aikana noin 1600 yrityskäyntiä. Vierailuilla saatiin 642 toimeksiantoa, joista avoimia työpaikkoja oli 362, tukityöpaikkoja 103 ja harjoittelupaikkoja 177.

Työpaikkametsästys alkoi Pohjois-Savossa elokuussa. Hankkeeseen osallistui 18 virkailijaa Iisalmen, Juankosken, Kuopion, Lapinlahden, Nilsiän, Siilinjärven, Sisä-Savon ja Varkauden työvoimatoimistosta. Virkailijat tekivät työnantaja- ja yrityskäynnit pääsääntöisesti suoraan ilman aikavarauksia tai ennakkoilmoituksia.

-Hanke on ollut metsästäjille varsin rankka ja työ on vienyt heiltä kuukauden työpanoksen. Tulokset osoittavat kuitenkin selvästi, että Suomessa on piilossa työpaikkoja, jotka täytyy vain aktiivisesti hakea, kertoo projektipäällikkö Onni Ylitapio.

Työpaikkametsästys-hanke toteutettiin viime vuonna Hämeen, Pirkanmaan ja Uudenmaan TE-keskusten työvoimatoimistoissa. Tänä vuonna hankkeeseen on osallistunut työvoimatoimistoja myös Etelä-Pohjanmaan, Satakunnan, Kainuun, Lapin ja Pohjanmaan TE-keskusten alueilta sekä Kouvolan työvoimatoimisto. Hankkeen valtakunnalliset tulokset julkistetaan ensi keskiviikkona Lahdessa.

-Pohjois-Savon koulutusryhmä on ollut hankkeessa mukana olleista menestyksekkäin. Kahden vuoden aikana Suomessa on tehty noin 14000 yrityskäyntiä. Karkeasti ottaen kokonaistoimeksiantojen määrä on noin puolet käyntien määrästä, kertoo Ylitapio.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.