Mainos

Työpaikkakiusaaminen etenee aniharvoin poliisille

Työpaikkakiusaaminen etenee aniharvoin poliisille. Etelä-Suomen aluehallintovirastoon otettiin viime vuonna yhteyttä yli kolmestasadasta mahdollisesta häirinnästä ja haitallisesta henkisestä kuormituksesta. Virasto vei poliisille neljä tapausta.

Työpaikkakiusattujen tukiryhmä pitää tilannetta ongelmallisena. Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan ongelmaa ei ole, vaan poliisille etenevät asiat, jotka ylipäänsä voivat johtaa esitutkintaan.

– Työsuojeluviranomaisen tehtävä ei ole täyttää Suomen vankiloita vaan saattaa työolot lainmukaiselle kannalle, sanoo ylijohtaja Leo Suomaa STM:stä.

Lakimies Tanja Välke Etelä-Suomen aluehallintovirastosta kertoo, että poliisille menevät törkeimmät tapaukset, joissa työnantaja esimerkiksi laiminlyö tiedoksi saamansa tapauksen selvittämistä. Poliisia ei tarvita, jos ratkaisu löytyy ilmankin esimerkiksi työsuojeluviranomaisten neuvojen avulla.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n valtuusto hyllytti eilen liiton puheenjohtaja Timo Rädyn, jota poliisi epäilee työturvallisuusrikoksesta. Rikosepäilyn takana ovat väitteet työpaikkakiusaamisesta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.